You are currently viewing Prednosti PVC prozora za vašu kuću

Prednosti PVC prozora za vašu kuću

Ako ste razmišljali da je vrijeme za zamjenu prozora, imate nekoliko opcija koje treba razmotriti prije nego što nastavite sa svojim projektom. Sa novim prozorima dolazi prilika da promijenite stil i funkciju vaših prozora, kao i izgled i osjećaj vašeg cijelog doma. Vrsta materijala od kojeg su izrađeni vaši prozorski okviri je još jedna odluka koju ćete morati donijeti za svoj projekt.

Postoji više opcija kao što su drvo, aluminij, kompozit, pa čak i stakloplastika. Sve popularnija opcija je PVC, u nastavku ćemo proći kroz ono što trebate znati o PVC-u.

uPVC je skraćenica za neplastificirani polivinil hlorid, termin koji većini nas nije poznat. Međutim, mnogi od nas su ranije bili u bliskom kontaktu s materijalom, jer je većina vinil prozora napravljena od PVC-a. Materijal je više izbočina i ne deformiše se i ne mijenja boju tako brzo kao obični PVC prozori. Takođe je otporniji na vremenske uslove i vatru od PVC-a. Ali, glavna razlika je u tome što uPVC ne sadrži BPA i ftalate, što je važno za vas i zdravlje vaše porodice. BPA je toksična hemikalija koja se nalazi u nekim vrstama plastike i povezana je s neurološkim i imunološkim problemima među ostalim potencijalno opasnim zdravstvenim opasnostima.

Ovi prozori su stekli popularnost jer je materijal jednostavan za rad i može se koristiti na širokom spektru prozora veličina, stilova i oblika. PVC prozori su izuzetno izdržljivi, otporni su na bube i vatru, neće se ljuštiti, rđati ili trunuti, a boja neće izblijedjeti decenijama. Održavanje PVC prozora je prilično jednostavno, sve što je potrebno je lagano pranje nekoliko puta godišnje sapunom i vodom. Budući da se ovi okviri neće ljuštiti ili ljuštiti, nema potrebe za farbanjem. Čak i ako se ramovi izgrebu, boja prolazi kroz cijeli okvir, tako da će biti minimalna vidljivost izgrebanog područja i neće biti potrebe za popravkom.

Možda ste se zapitali da li su zamjena prozora vrijedna troškova? PVC prozori se proizvode hermetički nepropusni i u kombinaciji sa drugim karakteristikama efikasnosti prozora ograničavaju ulazak ili izlazak toplog vazduha iz vašeg doma. Kada grijete svoj dom tokom hladnijih mjeseci i rashlađujete svoj dom u toplijim mjesecima, ovi prozori će vam pomoći da održite idealnu unutrašnju temperaturu u kući, što znači da vaš HVAC sistem neće morati da radi toliko naporno i štedi vam novac na vašim računima za energiju.

PVC prozori su također odlični za smanjenje vanjske buke, ako živite u prometnom naselju ili blizu glavne ulice, znate da vanjska buka često može prodrijeti u vaš dom. PVC prozori nude odlično prigušivanje zvuka, tako da kada su prozori zatvoreni možete uživati ​​u društvu svojih prijatelja i porodice ili jednostavno uživati ​​u mirnom vremenu, a da vas ne ometa ono što se dešava napolju. Vjerovatno ćete biti pod pritiskom da cijenite mir i tišinu.

Ako tražite koje PVC prozore da ugradite, Nurkovic Company vam nudi širok asortiman PVC prozora renomiranih svjetskih proizvođača.

Na ozbiljnost, kvalitet i odgovornost naše kompanije ukazuju i naši cijenjeni i svjestki poznati partneri.