You are currently viewing Zašto biste trebali odabrati aluminijske prozore?

Zašto biste trebali odabrati aluminijske prozore?

Da li je vrijeme da zamijenite postojeće prozore? Koji god stil ili boju tražite, vjerovatno se može naći u aluminijskom okviru. Aluminijski prozori postaju sve popularniji. Možda nisu najjeftiniji izbor, ali ćete uštedjeti na troškovima grijanja, nema održavanja, a proći će dosta vremena prije nego što ponovo budete trebali razmišljati o zamjeni prozora. Uz lagane okvire i više stakla, maksimalno ćete iskoristiti dolaznu svjetlost i osigurati najbolji pogled sa svojih prozora. Aluminijski prozori također pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju, štiteći vas od hladnoće i blokirajući saobraćajnu buku. Oni su takođe ‘zeleni’ izbor jer se aluminijum skoro 100% može reciklirati; nije da će to biti problem jer okviri mogu trajati i trideset godina.

zgrada sa alu prozorima slika

Aluminijski prozori spriječavaju gubitak toplote

Moderni aluminijumski prozori imaju energetski razred A. To se postiže upotrebom termičke barijere unutar okvira koja osigurava da topli i hladni zrak ostanu na odgovarajućoj strani prozora. Ova barijera se postavlja tokom izrade okvira prozora, a specijalne zaptivke se koriste u oblastima falsa kako bi se osiguralo da je okvir hermetički nepropusni. Gubitak toplote kod aluminijumskog prozora je veoma mali, a promaja će biti stvar prošlosti.

Kombinirajte ovo sa dvostrukim staklima koji štede energiju i vaš dom će biti topao i ugodan, dok će vaši računi za grijanje biti smanjeni.

Niski troškovi održavanja

Lagani okviri mogu učiniti da aluminijumski prozori izgledaju delikatno. Ovo je daleko od slučaja. Aluminijum je izuzetno jak i izdržljiv u upotrebi. Prozori su dio kuće na koji najvjerovatnije utiču temperaturne fluktuacije i loše vrijeme. Aluminijski prozori mogu izdržati vjetar i kišu bolje od drveta ili PVC-a i neće ih oštetiti UV zraci.

Vaši novi prozori će biti praktično bez održavanja jer su vrlo otporni na hrđu i koroziju.

Imate mnogo modernog izbora

Aluminijski okviri se mogu koristiti za izradu mnogih različitih stilova prozora. Odaberite stil koji najbolje odgovara vašoj nekretnini. Zamijenite ravna krila ili prozore s krilima odgovarajućim aluminijskim prozorima koji su u skladu s vašim domom ili će se uklopiti ako ne mijenjate sve prozore u isto vrijeme. Za savremenu kuću odaberite elegantne i moderne klizne prozore. Da li vaša kuća trenutno ima stare čelične prozore koji propuštaju promaju i predstavljaju sigurnosnu noćnu moru? Zamijenite ih ultra tankim aluminijskim okvirima koji zadržavaju stil dok uklanjaju probleme. U kući sa prozorima neobičnog oblika, aluminijski okviri su idealan izbor jer se mogu oblikovati tako da odgovaraju tom lučnom ili okruglom prozoru.

Vaši prozorski okviri će biti ofarbani prema vašim zahtjevima. Farbanje se vrši prije sklapanja okvira i postavljanja termičke barijere. Na raspolaganju je preko 200 boja, a možete izabrati da ceo okvir bude obojen u jednu boju ili da imate različite boje za unutrašnju i spoljašnju stranu. Dvostruko staklo je standardno za okvire, ali ne mora biti jednostavno. Od stakla u boji do šipki u gruzijskom stilu, pa čak i olovnog stakla, vaš dom može biti individualan kao i vi.

Aluminijski prozori su praktični i atraktivni. Postoje stilovi koji odgovaraju svakoj nekretnini, a dizajnirani su prema najvišim standardima uštede energije. Osim njihovog odličnog izgleda, poboljšat će i sigurnost vašeg doma sa višestrukim sistemima zaključavanja kao standardom. Šta god da tražite u svojim novim prozorima, aluminijumski prozori imaju to pokriveno.

Pogledajte aluminijske prozore iz naše ponude OVDJE.