You are currently viewing ALU prozori i njihove prednosti

ALU prozori i njihove prednosti

Kada je u pitanju odabir prozora uvijek se dvoumimo oko dvije opcije: ALU prozori ili PVC prozori?

U ovom članku ćemo predstaviti koje su to glavne prednosti koje imaju aluminijski prozori u odnosu na PVC prozore. Pa da počnemo!

ALU prozori imaju čvrst i jak okvir

Aluminijski prozori su sami po sebi mnogo jači i čvršći od PVC prozora. Aluminijium je otporan na koroziju, s toga nećete morati trošiti mnogo vremena na održavanje. Godinama ih nećete morati mijenjati, a sa novim tehnološkim inovacijama koje je ova vrsta stolarije doživjela, Aluminijski prozori će pružiti odličnu toplotnu izolaciju.

Visoka energetska efikasnost

Toplinski prekid u ALU sistemima će osigurati da vanjske temperature ne mogu utjecati na aluminijsku površinu, spriječavajući da postane izvor gubitka topline za vašu kuću. Većina ALU profila ima termo prekide.

ALU prozori imaju elegantan i lijep materijal

Lijep i elegantan materijal ALU prozora je glavni razlog zašto se aluminijski prozori ugrađuju pretežno na poslovne prostore i moderne kuće i stanove. Uz neograničenu paletu boja koju nude ALU profili, moći ćete ih uklopiti u bilo koje okruženje.

ALU prozori imaju veću nosivost

Za razliku od svih ostalih vrsta prozora, aluminijski prozori imaju najveću nosivost. Svojom čvrstinom i stabilnošću mogu nositi velike panele stakla. Zbog toga su aluminijski prozori idealni za površine koje su ostakljene velikim staklenim površinama.

Neograničen izbor boja

Aluminijski prozori dolaze u skoro neograničenom izboru boja. Preporučujemo vam da pročitate naš članak: KÖMMERLING asortiman boja