You are currently viewing KÖMMERLING 76 AD i MD sistemi

KÖMMERLING 76 AD i MD sistemi

KÖMMERLING 76 AD i MD sistemi su sistemi sa bočnim i srednjim dihtungom. Više o posebnostima ovih sistema i njihovoj primjeni potražite u tekstu koji slijedi.

KÖMMERLING 76 profil

KÖMMERLING 76 AD je bezkompromisno dobar. Nudi sve benefite moderndih prozora, od dizajna do funkcije, od izolacionih vrijednossti do zaštite okoline.

Posebnosti

 • Visoke vrijednosti toplotne izolacije
  Uf – vrijednost = 1,1 W/(m^2K)
 • Moderan dizajn komora
  Komore su dizajnirane na bazi posljednnjik kalkulacionih metoda. Da bi osigurale visoke vrijednosti toplotne i zvučne izolacije, te optimalnu stabilnost i snagu profila kako bi stabilno držao i najteža ostakljenja.
 • Stabilnost dimenzija
  Specijalna potpora zadržava metalno ojačanje u korektnoj poziciji
 • Pouzdana funkcionalnost
  Nosivi dijelovi profila izloženi opterećenju su višestruko povezani sa zidovima profila. Dodatno su podebljeni te imaju spocijalne utore za vijke u glavnim nosivim zonama.
 • Ostakljenje
  veliki raspon ostakljenja od 48mm do trostrukog ostakljenja ili specijalnih stakala.
 • Prilagodljiva i jednostavna ugradnja
  Prozori iz sistema se mogu ugraditi sa montažnim čeličnim tiplama uz klasične montažne ankere. Montaža je brza, čista i sigurna.
KÖMMERLING 76 AD i MD sistemi

Dostupne boje

 • Klasično bijela
  Bijela koja nikada ne gubi svoj izgled zbog visoko kvalitetnog PVC materijala. Materijal koji je otporan na ekstremne atmosferske uslove i ima glatku sjajnu površinu. Uz to veoma jednostavno se održava.
 • Folije UniBoje
  Ova laminirana folija daje boju Vašoj zgradi.
 • Folije sa dezenom drveta
  Drvo dekor laminirane folije sa drvenastom strukturom površine ujedinjuju prirodan izgled sa visokom otpornošću PVC-a. Otklanja potrebu za bojenjem i daju rustikalan izgled Vašem domu.
KÖMMERLING 76 AD i MD sistemi

Razlike između AD i MD KÖMMERLING 76 profila

KÖMMERLING 76 AD i MD imaju iste osobine koje pružaju od raznih boja koje se nude do kvalitetne izrade koja ih krasi.

KÖMMERLING 76 MD sistem centralnih dihtunga nudi sve prednosti koje vam mogu pružiti moderni prozori. Ovaj središnji sistem zaptivki sa šest komora i dubinom konstrukcije od 76 mm nudi fascinantnu kombinaciju modernog dizajna i savršenih proporcija profila.

Bilo da je riječ o funkciji, strukturnim svojstvima, izolacijskim vrijednostima, zaštiti okoliša ili očuvanju vrijednosti, ona ispunjava zahtjeve i danas, a prije svega sutra. KÖMMERLING 76 sistem centralnih brtvi toliko je inovativan dizajn da može uzeti moderno trostruko ostakljenje ili posebno funkcionalno ostakljenje sa staklima debljine do 50 mm.

Zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji pričvršćivanja, profesionalna instalacija je brza, čista i bez napora. Zamjena starih prozora novim modernim sistemima dvostrukih brtvi KÖMMERLING 76 ne može biti lakša.

KÖMMERLING 76 AD i MD sistemi

Posjetite našu web stranicu.